Kukla Şaşkın kuş ve Erol abiyleİllüzyon gösterisi.
Sihir diye sihirbaz diye bir şey var mı?
Yoksa hepsi el çabukluğu göz yanılgısı mı?
Tiyatro tadında, bol kahkaha ,bol eğlenceli, keyifli bir etkinlik.
•Dans •Hareket
•Konuşma•Tekerleme
•Drama•Şarkı söyleme
•Ritim ve•Müzik
öğelerini barındırarak oyun oynayacağız.
ATÖLYEYE GELİRKEN:
- 2 Adet kaşık
- 1 Tane Poşet
- 2 Adet lego parçası
13. Ocak Perşembe akşamı saat 22:00`da Sevgili Psk. Dan. Ebru Dönmez ile oyun, oyuncaklar hakkında bir çok şey konuşuyor olacağız.
Siz evde nasıl oyunlar oynamalısınız?
Oyunun önemi
Oyunun iyileştirici gücü
Oyuncaklarda cinsiyet ayrımı
Ebeveynlerin çocukla oynarken yaptığı hatalar neler?
Oyun terapisi hangi sorunların çözümünde etkilidir?
Ebeveynlerin bu süreçteki rolü nedir?
Oyun saatlerinde kazandırılan beceriler ?
Hisar İntercontinental Hastenesi Doktorlarından, Atlas Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi, Psikiyatrist- Psikoterapist Uzm. Dr. Emel Kurt ile,
Kaygıdan kurtulabilir miyiz?
Kaygı bize nereden armağan?
Kaygı hayatımıza nasıl yansır?
Kaygılı olmak faydalı olabilir mi?
Kaygıyla başa çıkmanın yolları nelerdir?
Ve sizin sorularınızdan oluşacak sohbet tadında bir akşama bekliyoruz.
DUYU OYUNLARI GELİŞİM ATÖLYESİ
Okul öncesi ve özel eğitim eğitmeni Eylül Kuran ile 17 Aralık Perşembe günü saat 14:00`da gerçekleştireceğimiz çevrim içi atölyemizde çeşitli duyusal oyunları hep beraber deneyimleyeceğiz.
– Katılımcılar, atölyede kullanacakları malzemeleri kendileri temin etmelidir.
– Atölyeye kaydolan her katılımcı, bilgisayarındaki mikrofon ve kameranın açık olacağını kabul eder.
– Atölye, Zoom servisi üzerinden gerçekleştirilir. Atölyeye katılım linki ve malzeme listesi ( Evde bulunabilecek basit materyaller.) satın alma işlemi sonrası sms ve e-postada paylaşılacağı için bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz.
Ebe ve emzirme koçu sevgili Şehriben Sabır ile,
Emzirmenin önemi.
Emzirmede doğru bilinen yanlışlar.
Doğru emzirme teknikleri.
Emzirme süresi ne kadar olmalı ?
Ne kadar sıklıkla emzirilmeli ?
Emzirme pozisyonları.
hakkında konuşacağız.
Müzik eğitimi uzmanı Dr. Bilge Pirondini’nin yönetimindeki atölye, psikomotrisite disipliniyle müziği bir araya getiriyor. Hareket yoluyla beynin aktive edilmesini içeren psikomotrisite odağında gerçekleşecek çalışmada çocuklar, bilinçli hareket örgüleri ve müzik eşliğinde motor, bilişsel ve duyusal işlevlerini keşfedecek. Atölyede, bale eserlerine hikâye yazıp, bundan hareketle koreografiler oluşturma, bedeni bir enstrüman olarak kullanma gibi etkinliklerin yanı sıra müziğin kinestetik yönünü keşfetmeye yönelik alıştırmalar yer alıyor.
Çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz?
Beslenmenin önemi ne?
Takviye kullanmamız gerekir mi?
Anne sütünün önemi?
Aşılama takvimini geciktirmemek...
Ve daha bir çok başlık üzerinden konuşacağımız, Uzmanımızın sorularınızı yanıtlayacağı hem kendiniz için faydalanacağız hem de bir SMA hastası bebeğe katkı sağlayacağınız bu eğitimde görüşmek dileğiyle.
Anaokuluna başlamak için en uygun yaş ne?
Ya çocuğum okula alışmazsa?
Okul öncesi eğitimin faydası neler?
Doğru okul seçimini nasıl yaparım?
Çocuğum okula gitmek istemiyor. Ne yapmalıyım?
Anaokuluna gitmezse ne kaybederim?
Covid-19 sürecinde çocuğumu okula yollamalı mıyım?
Hem sohbet edelim hem de tarafsız bir gözle
sorularınıza cevap bulalım..
0-6 Yaş beslenme önerileri
Çocuklar için dengeli beslenme nasıl olmalı?
Çocuğumu yeni besinlere nasıl alıştırırım?
Hep beraber sorularımıza cevap arayalım..
Okulöncesi dönemde çocuğun kitapla ilişkisini geliştirmek için gereken malzemeler aslında çok basitdir: Bir yetişkin, bir çocuk ve bir kitap. Önemli olan ise, bu üçlü arasında bir etkileşim, yani karşılıklı bir ilişki kurmak. Etkileşimli kitap okuma, ilk anda kulağa değişik bir yöntem gibi gelse de aslında çok temel bir öğrenme prensibine dayanır, o da “yaparak öğrenme”. Yani burada amaç, çocuğun hikayeyi pasif bir şekilde dinlemesini sağlamak değil, onu mümkün olduğunca hikayenin anlatıcısı yapmakdır. Tabi yaşından beklenen düzeyde bir anlatıcılıktan bahsediyoruz. Gelin hep beraber çocuklarımıza kitap okuyarak kazandırabileceklerimizi , kitapların büyülü dünyasında hep beraber keşfedelim.
Aile; çocuğun gelişimini, toplumsal uyumunu ve başarısını etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Çocuğun yaşamasında ve gelişiminde anne-baba kadar önemli olan başka bir etken söz konusu değildir.
Bu eğitimde Anne- Baba tutumlarının çocukların gelişimindeki etkisi üzerine konuşacağız.
Ebeveynler kendilerine sık sık soralar: Çocuklarımın duygularını yansıtmalı mıyım? Anlayış mı göstermeliyim yoksa görmezden mi gelmeliyim? Başka insanlara sonsuz sabrım var ama çocuklarıma sabredemiyorum acaba neden?
Sağlıklı bir aile gelişiminin anahtarı olan duyguları anlamaya bir adım daha yakınlaşacağımız bir atölye.
Çocukların içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp, dans etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insana bütün sanatsal alanları kombine ederek öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan bir çalışmayla beraberiz.
Rakamlarla keyifli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?
Okulöncesi dönemde çocuğun kitapla ilişkisini geliştirmek için gereken malzemeler aslında çok basitdir: Bir yetişkin, bir çocuk ve bir kitap. Önemli olan ise, bu üçlü arasında bir etkileşim, yani karşılıklı bir ilişki kurmak. Etkileşimli kitap okuma, ilk anda kulağa değişik bir yöntem gibi gelse de aslında çok temel bir öğrenme prensibine dayanır, o da “yaparak öğrenme”. Yani burada amaç, çocuğun hikayeyi pasif bir şekilde dinlemesini sağlamak değil, onu mümkün olduğunca hikayenin anlatıcısı yapmakdır. Tabi yaşından beklenen düzeyde bir anlatıcılıktan bahsediyoruz.
(3- 4- 5 YAŞ)
içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp, dans etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insana bütün sanatsal alanları kombine ederek öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan bir çalışmayla beraberiz.
(5 YAŞ )
Sayılarla eğlenceli bir yolculuğa ne dersiniz?
(3-4 YAŞ)
Okulöncesi dönemde çocuğun kitapla ilişkisini geliştirmek için gereken malzemeler aslında çok basitdir: Bir yetişkin, bir çocuk ve bir kitap. Önemli olan ise, bu üçlü arasında bir etkileşim, yani karşılıklı bir ilişki kurmak. Etkileşimli kitap okuma, ilk anda kulağa değişik bir yöntem gibi gelse de aslında çok temel bir öğrenme prensibine dayanır, o da “yaparak öğrenme”. Yani burada amaç, çocuğun hikayeyi pasif bir şekilde dinlemesini sağlamak değil, onu mümkün olduğunca hikayenin anlatıcısı yapmakdır. Tabi yaşından beklenen düzeyde bir anlatıcılıktan bahsediyoruz.
Duygu farkındalığı niçin gerekli?
Çocukların baş etmekte zorlandığı duygular; sıklıkla ağlamak, kardeş kıskançlığı, kaygı, kendini ifade etmekte zorlanmak, üzüntü, öfke vb.dir. Bu durumlarda ebeveynlerin çocuğuna destek olmak için uygulayabileceği yöntemler nelerdir?
Duygularının farkında olan çocukların, kendileri ve diğer bireylerle de ilişkileri gelişir. Duygusal olarak dayanıklı ve başarılı bireyler olurlar.